dilluns, 30 de març del 2020

INFANTIL: COM FEM UNA CLASSE DE MÚSICA?

Hola a tots/es,

Esteu tots bé? He vist que aneu fent les feines de música i espero que amb bons resultats!

Aquesta setmana us proposo seguir la dinàmica que fem a les classes de música. Ja veureu que no parem mai quiets però tranquils que vosaltres podeu fer-ho al vostre ritme,cada dia una cosa si voleu.

1. CANÇONS

El primer que fem a l'aula de música és seure al terra amb les cames creuades (com els indis) i cantem cançons. Les últimes que vam treballar van ser aquestes, si no us les sabeu o els nens/es no se'n recorden les podeu buscar al youtube i, si voleu en podeu cantar d'altres!

PRIMER: Eram sam sam, L'aranyeta xica / SEGON: Els cavallers, Make tue tue / TERCER: El titella groc

2. INSTRUMENTACIÓ

Aquí treballem diferents instruments de petita percussió que tenim a l'aula de música. Us proposo que busqueu instruments de percussió a casa o en fabriqueu d'improvisats (culleres de fusta, olles, llapis...). En aquest cas heu de seguir a la tortuga conductora la qual saltarà a sobre d'unes rodones, cada vegada que salti piqueu amb el vostre instrument.
Si voleu afegir més dificultat agafeu tres instruments i assigneu-vos un color de rodona i només heu de picar quan la tortuga salti sobre el vostre color.


També us deixo aquesta versió més primaveral on heu de seguir a l'abella.


3. LES QUALITATS DEL SO

En aquest apartat treballareu el so i el silenci. Podeu jugar al joc de les estàtues ja que els agrada molt i els tres cursos saben jugar. 
Com s'hi juga? Poseu una música, la que vosaltres volgueu i camineu per la sala. Quan pareu la música hem de quedar-nos quiets com estàtues. podeu parar-la tantes vegades com us vingui de gust, molt seguides o molt espaiades. Aquella persona que es mogui quedarà eliminada i seurà fins que acabi la cançó. 

4. MOVIMENT

Us deixo l'enllaç a un grup que potser no el coneixeu: Reggae per xics. Canten i ballen músiques tradicionals reversionades a reggae i molt divertides. Ells mateixos us proposen formes de ballar-ho així que poseu la cançó i a imitar-los!


5. RELAXACIÓ

És l'última activitat que fem a música abans de tornar a la classe. A la classe ens posem per parelles i amb unes pilotes anem fent un massatge per tot el cos (aneu indicant quina part del cos fem el massatge i recordeu-los que han d'anar molt lents). Si no teniu pilotes ho podeu fer amb les mans. Del que es tracta és que comencin a endinsar-se en el món del Mindfulness on centrar l'atenció en aquella tasca és fonamental per tornar a la calma i predisposar el cos i la ment per la següent activitat.

Podeu posar la cançó que més us agradi sempre i quan sigui amb un ritme tranquil i pausat. Durant aquest trimestre nosaltres hem fet servir la cançó d'Escriurem del Miki Núñez. 

Bé i fins aquí la nostra classe de música virtual. A l'aula fem més activitats però crec que per començar teniu un grapat de recursos que us poden ser d'utilitat.

Ànims per tots i totes!

1 comentari: